Het mooiste compliment dat men Aarlanderveen kan maken, is dat het door de jaren heen zichzelf is gebleven.

Het Oude Rechthuis vindt u in het gezellige en gastvrije dorpje Aarlanderveen, mídden in Het Groene Hart. Gelegen aan de toeristische molenroute met de enige nog werkende Molenviergang in Nederland. Omgeven door een prachtig natuur- en watergebied met bijzondere landweggetjes voor een fantastische wandeling of fietstocht in de polder. Zelfs kanoën behoort tot de mogelijkheden!

Molenviergang

Een absolute aanrader is een bezoek aan de Molenviergang: de enige nog werkende viergang van de wereld. Maak een afspraak met de molenaar van de putmolen om nóg meer te leren over de serie windwatermolens.

Wandelen

Maak een unieke wandeling langs de Molenviergang of kies zelf uw route over de talloze landweggetjes in de omgeving. Laat u verbazen over de grote populatie aan weidevogels, zwarte sterns, wilde eenden en hazen.

DSC_0046-3

Fietsen

Stap op de fiets en ontdek de mooiste fietsroutes in de omgeving van Aarlanderveen. Geniet onderweg van de prachtige natuur- en watergebieden waarbij een stop bij het Oude Rechthuis natuurlijk niet mag ontbreken.

shutterstock_108643190

Kanoroute

Ontdek de prachtige natuur in de omgeving Aarlanderveen vanaf het water. Kies een van de kanoroutes die u voeren door het veenweide gebied rond Alphen aan de Rijn en Ter Aar. De rood-gele bordjes wijzen u de weg door het bijzondere stukje authentiek Hollands landschap.

shutterstock_275735171

Vissen

De omgeving van Aarlanderveen is uitermate geschikt voor de hengelsport. Heeft u nog geen visvergunning? Bij Het Oude Rechthuis kunt u terecht voor diverse visvergunningen.